Hasznos információk

Fotózás

A Karácsonyház tereiben nyugodtan fotózhatsz*, és megköszönjük, ha bejelölöd a Karácsonyházat az itt készült képeiden. (#Karacsonyhaz, @Karácsonyház)

* kereskedelmi célú fotózás minden esetben előzetes egyeztetéshez és engedélyhez kötött

Tájékoztatás:

A Karácsonyházban illetve a hozzá tartozó szabadtéri forgatagban, továbbá a Karácsonyház rendezvényein fotó- és videófelvétel készülhet. Az elkészült felvételek kizárólag csak olyan körben kerülnek felhasználására, amelynek célja az esemény és helyszín megörökítése, rendezvény dokumentálása illetve a Karácsonyház reklámozása.

Az események megörökítése tájékoztatás, dokumentálás illetve a Karácsonyház reklámozása céljából történik.

Ruhatár

A Karácsonyházban, hely hiánya miatt, nincsen ruhatár.

Információ csoportoknak

Csoportokat bejelentkezés nélkül szívesen fogadunk, de javasoljuk, hogy inkább hétköznapokon, ha lehet, akkor is inkább délelőtt jöjjenek el hozzánk. Hétvégén sokkal több látogató érkezik a Karácsonyházba, így ilyenkor a csoportoknak az egyszerre történő belépése akadályba ütközhet.

Információ állatbarátoknak

Kistestű kutyát kézben hordva be lehet hozni hozzánk, de nagytestű – kézben nem hordható – kedvencedet kérlek inkább hagyd otthon.

Információ babakocsival és kerekesszékkel érkezők számára

Babakocsival és kerekesszékkel lehet akadálymentesen mozogni a Karácsonyház földszinti tereiben, de hétvégén a megnövekedett érdeklődés miatt nehézkes és nem ajánlott. Hétvégenként gyakran előfordul, hogy ha sokan vannak bent, kollégáink megkérik a babakocsival érkezőket, hogy hagyják a babakocsikat a Karácsonyház előtti fedett veranda alatt, mert lehetetlen olyankor közlekedni a babakocsikkal az átjárókban és a szűkebb szobákban. Kérjük ennek megértését, ez ugyanis nem azért van, mert nem akarjuk beengedni a babakocsikat a házba, hanem pusztán a józan ész és a katasztrófavédelmi szempontok követelik meg ezt tőlünk. A fedett verandán hagyott értékek őrzését sajnos nem tudjuk vállalni.

A hétvégéken jóval többen vannak nálunk, mint hétköznapokon, mert a legtöbb távolról érkező vendégünk csak ilyenkor tud eljutni hozzánk. Emiatt a környéken élőknek, csoportoknak, vagy a babakocsival és kerekesszékkel érkezőknek inkább a hétköznapi látogatást javasoljuk.

Információ a média képviselői számára

Az utóbbi években a Karácsonyház a médiafigyelem központjában került. Nyitva tartásunk két hónapja alatt számtalan TV stáb fordul meg nálunk, rádióműsorok számára adunk interjúkat, az írott sajtó képviselői is gyakori vendégeink, valamint karácsonyi trend fotózásoknak biztosítunk helyszínt. A Karácsonyház megálmodói, dekoratőreink és kreatív kollégáink szívesen állnak a média képviselői rendelkezésére. Kérjük, hogy látogatásukat minden esetben előzetesen egyeztessék velünk a facebook oldalunkon vagy telefonszámunkon keresztül.

Nyitva tartás ünnepnapokon

  • A Karácsonyház november 1-én nyitva van 09:00 és 18:00 óra között
  • december 24-én nyitva van 09:00 és 12:00 óra között
  • december 25-én és 26-án zárva tart

Fizetés a Karácsonyházban

Készpénzzel és VISA, Mastercard bankkártyával lehet fizetni a Karácsonyházban. American Express kártyát, SZÉP kártyát és különféle utalványokat sajnos nem tudunk elfogadni.

Különleges körhinta és a kültéri karácsonyi forgatag

Évről évre bővül a Karácsonyház mini kültéri forgataga.

FONTOS! A körhinta és a kültéri forgatag árusainak nyitva tartása nem egyezik meg a Karácsonyház nyitva tartási idejével.

Körhinta

2017 óta a csodás és antik hangulatú Monarchia körhinta várja a vendégeinket a Karácsonyház előtt. A körhinta elsősorban az iskolai őszi szünet hetében és minden héten pénteken, szombaton és vasárnap működik, hétköznapi nyitva tartása változó. Továbbá a körhinta működése az időjárás függvénye is, esős és szeles időben nem tud kinyitni.

Karácsonyházi Hütte, a Karácsonyházi Sült Gesztenye és a kávés kisautó

Az iskolai őszi szünet hetében és minden héten pénteken, szombaton és vasárnap nyitva vannak 10:00 órától a Karácsonyház zárásáig. Novemberi hétköznapokon előfordulhat, hogy nyitva tartásuk változó, de decemberben minden nap várják a vendégeket 10:00 órától.

Kézműves programok a Karácsonyházban

Elsősorban az adventi hétvégéken vannak karácsonyváró kézműves foglalkozások a Karácsonyház kézműves kuckójában. Az éppen aktuális foglalkozásainkról és a részvételi díjakról a facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.

A Karácsonyházban rendszeresen lehetőség van (főleg hétvégenként) névreszóló üveggömböket és díszeket készíttetni. Erről a lehetőségről is hétről-hétre adunk információt a Karácsonyház facebook oldalán.

Mosdó

A Karácsonyház alapvetően egy különleges dekorációs bolt és egyedülálló trendbemutató hely, így nem kötelezett mosdó használat biztosítására. A földszinten személyzeti mosdók vannak csupán, illetve ezen a szinten a kisgyermekesek részére egy pelenkázó helyiséget tudunk biztosítani szükség esetén. Az emeleti múzeumi funkciójú terekhez tartozik mosdó. Amennyiben az emeleti tereket látogatják, úgy tudják az emeleti vendég mosdókat használni.

Fontos információ

A Karácsonyház Magyarországon egyedülálló, különleges karácsonyi mesevilágot megidéző üzlet. Egy nagy hírű és népszerű karácsonyi vásár és trendbemutató Gödöllő szívében, amely mini karácsonyi kültéri forgatagával kellemes lehetőséget nyújt az ünnepekre való hangolódásra. A Karácsonyház idén ünnepli fennállásának 24 éves évfordulóját.

Belépőjegy nincsen a Karácsonyházba. Előzetes regisztráció nincsen és nem is lehetséges.

A Karácsonyházba egyszerre 80 fő látogatót tudunk beengedni. A látogatói élmény fokozása érdekében, valamint a látogatóink és munkatársaink egészségének védelmében idén is korlátozni fogjuk az épületen belül a látogatók létszámát. Ha a Karácsonyházban a látogatók száma eléri a 80 főt, a belépést átmenetileg leállítjuk így sor alakulhat ki a bejáratnál. Hétközben kevésbé jellemző a sor kialakulása, hétvégén azonban gyakrabban előfordul. A Karácsonyház kerekesszékkel látogatható.