A Karácsonyház egy mesés hangulatú, Magyarországon egyedülálló dekorációval kialakított üzlet, belépőjegy nincsen, előzetes regisztráció nem szükséges és nem is lehetséges.

Immáron 24 éve, minden évben november első napjaiban nyitja meg kapuit Gödöllőn a Karácsonyház®, ami az utóbbi években nemcsak egyedi és különleges hangulatú, országos hírű karácsonyi trendbemutatóvá és vásárrá nőtte ki magát, hanem méltán vált olyan turisztikai attrakcióvá, ahová nemcsak hazánkból, de az országhatáron túlról is évente több tízezer látogató érkezik. Közösségi média lehetőségeit kihasználva stabil és nagyon aktív követői bázist alakítottunk ki Facebookon, Instagramon és az utóbbi hetekben indítottuk el TikTok oldalunkat is.

A Karácsonyház neve az évek alatt összeforrt egy magas színvonalú és Magyarországon egyedülálló trendbemutatóval és vásárral, valamint egyet jelent egy olyan különleges és mesés dekorációs elemeket felvonultató üzlettel, amelyben egyaránt szívesen töltenek időt felnőttek és gyerekek.

Megközelítés, parkolás

Címünk: 2100 Gödöllő, Szabadság út 2.

Gödöllő központjában, a 3-as főút mellett, a kastéllyal szemközt található a Karácsonyház, a Várkapitányi lak műemléki épületében. A Karácsonyház közvetlenül a 3-as főút mellett található Gödöllő központjában. Az M3-as autópályán érkezve a gödöllői lehajtón kihajtva Gödöllő centrum felé kell elindulni. Budapestről kb 20 perc autóval.

Parkolás

A Karácsonyháztól 50 méterre lévő Művészetek Háza parkolójában lehet, ahol az első másfél óra parkolási díja 20 Ft, utána pedig 440 Ft / óra a parkolás díja. Ebben a kedvezményes zónában szombat délután és vasárnap ingyenes a parkolás. A Kastély parkolója a Karácsonyházzal szemben található. Ez a parkoló kisebb és drágább is, mint a MUZA parkolója, minden nap fizetős és a díja 440 Ft / óra. A Karácsonyház mögötti parkoló rész lezárt terület, behajtani tilos táblával. Az oda parkoló járműveket a közterület felügyelet büntetheti (és bünteti is), ezért kérjük ne parkolj oda!

Tömegközlekedés Budapestről

  • HÉV-vel az Budapest Örs Vezér terétől Gödöllő Szabadság téri állomásig (Karácsonyház innen 20 méter)
  • Vonattal a Budapest Keleti Pályaudvarról Gödöllő Vasútállomásig (Karácsonyház innen kb 300 méter)
  • Autóbusszal a Budapest Stadion Autóbuszállomás megállótól a Gödöllői Autóbusz Pályaudvarig (Karácsonyház innen 100 méter)

Nyitva tartás

A Karácsonyház szezonális nyitva tartó üzlet, minden évben legkésőbb november 1-én nyitja meg a kapuit és december 24-ig minden nap várja a látogatókat. Csapatunk odaadó és lelkes munkájának köszönhetően az utóbbi években sikerült már október utolsó napjaiban megnyitnunk. A Karácsonyház nyitásának pontos dátumáról minden év októberében adunk tájékoztatást, de az biztos, hogy november 1-től nyitva vagyunk. Fontos és visszatérő kérdés: november 1. Mindenszentek ünnepe, munkaszüneti nap, de a Karácsonyház nyitva van, várjuk a látogatókat ezen a napon is sok szeretettel.

hétfő-szombat09:00 – 18:00
vasárnap09:00 – 17:00

A fenti nyitva tartás érvényes a nyitástól december 24-ig.
December 24-én 09:00 – 12:00 óra között látogatható a Karácsonyház.
December 25-én és 26-án zárva vagyunk.

Év végén a két ünnep között is nyitva szoktunk lenni, a pontos napokról érdemes decemberben facebook oldalunkon tájékozódni vagy telefonszámunkon érdeklődni.

2023. évben a két ünnep között a következő nyitva tartással várjuk a látogatókat:
2023. december 27. szerda 09:00-17:00
2023. december 28. csütörtök 09:00-17:00

2023. december 29.péntek 09:00-17:00
2023. december 30. szombat 09:00-17:00

Belépőjegy

A Karácsonyházban nincs belépődíj.

Ez alapelvünk, mert nem szeretnénk, ha valaki esetleg emiatt ne tudna ellátogatni hozzánk és feltöltődni egyedülálló karácsonyi dekorációnkban.

Bár belépődíj nincs nálunk, adományokat elfogadunk, amelyeket a gyermekéhezés elleni harcunkra fordítunk. Ezek lehetnek tartós élelmiszerek (rizs, tészta, konzervek stb.) vagy pénzadomány, amit a kasszánál lévő gyűjtődobozba tudsz bedobni. Ezt a pénzt karácsony után megszámoljuk és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület javára utaljuk át, az adományról minden évben oklevelet is kapunk. Az élelmiszeradományokat a gödöllői Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthona, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület gödöllői kirendeltsége, valamint a Gödöllői Forrás Szociális Segítő és Gyermekjóléti Központ számára szoktuk eljuttatni. Ruhát, játékot, könyvet már nem gyűjtünk, mert sajnos nem tudjuk ezeket megfelelően kezelni. Köszönjük, ha Te is gondolsz a rászoruló gyerekekre.

Amennyiben a Karácsonyházon belül, az emeleti terekben külön kiállítás, múzeum vagy bármilyen bemutató kap helyet, oda van belépődíj. Ebbe a külön részbe szóló belépődíj mértékéről adott évben tudunk tájékoztatást adni. 2019-ben az emeleti termekben egy Karácsonytörténeti kiállítás 2019 » került megrendezésre.

Fontos információ

A Karácsonyház Magyarországon egyedülálló, különleges karácsonyi mesevilágot megidéző üzlet. Egy nagy hírű és népszerű karácsonyi vásár és trendbemutató Gödöllő szívében, amely mini karácsonyi kültéri forgatagával kellemes lehetőséget nyújt az ünnepekre való hangolódásra. A Karácsonyház idén ünnepli fennállásának 24 éves évfordulóját.

Belépőjegy nincsen a Karácsonyházba. Előzetes regisztráció nincsen és nem is lehetséges.

A Karácsonyházba egyszerre 80 fő látogatót tudunk beengedni. A látogatói élmény fokozása érdekében, valamint a látogatóink és munkatársaink egészségének védelmében idén is korlátozni fogjuk az épületen belül a látogatók létszámát. Ha a Karácsonyházban a látogatók száma eléri a 80 főt, a belépést átmenetileg leállítjuk így sor alakulhat ki a bejáratnál. Hétközben kevésbé jellemző a sor kialakulása, hétvégén azonban gyakrabban előfordul. A Karácsonyház kerekesszékkel látogatható.